''YAZIKONAK ASRİ MEZARLIĞI İÇİN SONA DOĞRU''

Tarih: 2018-07-04  /  Okunma: 112/  Kategori : Haber_Manşet / Ekleyen : Yazıkonak Belediyesi

Belediye Başkanımız Aydın Ayaz'ın 2018 projeler kapsamında ele aldığı mezarlık sorunu çözülüyor.

Beldemize Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığından gelen keşif ekipleri, Mezarlık alanı için Belediye Başkanımız Aydın Ayaz'ın başvuruda bulunduğu bölgede incelemelerde bulundular.
Keşif Ekibine, Başkanımız ve onlarca Yazıkonaklı Sakinlerimizde refakat ederek, mezarlık sorununu dile getirdiler.
Belediye Başkanımız Aydın Ayaz, mezarlık sorunun giderilmesi nazarında şunları kaydetti:
"Bölgede nüfus bazında yoğunluklu bir beldeyiz. Aynı zamanda dışarıdan göç almaya müsait konum itibarı ile doğuya açılan koridor vazifesi gören bir Beldeyiz. Bu sebeple halkımızın sorunlarında biri de mezarlık alanındaki yetersizlik. Sakinlerimiz sürekli bu sorunla karşılaşmakta ve mezarlık alanın yetersizliğinden defin işlemlerinde sıkıntı yaşamaktadırlar. Keşfi yapılacak alanda da görüleceği üzere bu arazi başka gayeler üzerine kullanılmaya müsait olmayan bir arazi hem Sivil Havacılık Üssünün oluşu hemde askeri bölgeye yakınlığı nedeniyle. Gayemiz Yazıkonak Ağalar Mezarlığı olarak bilinen bu bölgeyi genişleterek, Belde halkımızın sorununu giderecek Yazıkonak Asri Mezarlığını inşaa edip halkımızın istifadesine sunmaktır. Halkımıza hizmet için yürüdüğümüz bu yolda, Devletimizin kayıtsız kalmayacağı bilincindeyiz."Dedi.

Belediye Başkanımız Aydın Ayaz'ın itina ile takip ettiği mezarlık alanı projesi, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Ekipleri, Müftülük, Tapu Kadastro, DHİM ve Toplum Sağlığı ekipleri tarafında keşif ve yerinde incelemelerde bulunuldu.